Gabriela IACOBICI
Primarul comunei

Data nașterii: 09.07.1965

Profesia: Licențiată în administrarea afacerilor

Vechimea în administrație publică: 14 ani

E-mail: primar@primariagradina.ro

Telefon: 0241 853 800

 

 

 

 

Partid:

Biografie

Gabriela IACOBICI s-a născut pe 9 iulie 1965, în comuna Grădina. Este căsătorită și are o fată. Este la al treilea mandat de primar în comuna constănțeană Grădina și momentan nu o  interesează un loc în Parlament.
O femeie sensibilă, dar în același timp fermă, care a reușit, în 2008, să convingă electoratul conservator și tradiționalist din mediul rural că dezvoltarea comunei Grădina trebuie să fie lăsată în mâinile unei femei și nu a unui bărbat, cum fusese până atunci. În perioada 1984-1992 a fost contabil, urmând ca mai apoi, până în anul 2000 să exercite funcția de economist pentru agricultură la o fermă agricolă. Este licențiată în domeniul Administrarea Afacerilor, în cadrul Facultății de Studii Economice și Administrative (Universitatea „Tomis”, Constanța). A participat la acțiuni de voluntariat în domeniul protejării drepturilor omului și  începând cu anul 2000, împreună cu soțul său, a dezvoltat o afacere care avea ca obiect cultivarea cerealelor și zootehnia. În 2008 a câștigat alegerile din partea PSD, în detrimentul fostului primar PNL. Este vorba de Gabriela IACOBICI, primarul comunei constănțene Grădina. Pentru a vă forma o imagine mai complexă despre primarul comunei Grădina, vă redăm în rândurile ce urmează mesajul acestuia, preluat de pe pagina web oficială a Gabrielei IACOBICI, în care aceasta povestește cum a ajuns primar și ce obstacole a întâmpinat de-a lungul timpului: „M-am născut într-o frumoasă zi de vară, pe 9 iulie 1965. În urma frecventării cursurilor din cadrul Facultății de Studii Economice Administrative, specializarea Administrarea Afacerilor, m-am licențiat în domeniul cu același nume. Sunt primar în comuna constănțeană Grădina din 2008. Mulți au crezut și poate încă mai cred că am venit la primărie ca să mă îmbogățesc. Aceștia sunt cei care n-au stat nici măcar o oră într-o primărie, sau în altă instituție publică. Acestor oameni le transmit, pe această cale, că de când am venit în primărie am pierdut foarte mulți bani pentru că am ignorat afacerile pe care le derulasem înainte de 2008. Tot greul a rămas pe umerii dragului meu soț care a înțeles că eu am ales, cel puțin pentru o vreme, să mă dedic localității în care m-am născut, unde mi-am trăit adolescența, unde m-am îndrăgostit și unde mi-am întemeiat frumoasa familie cu care mă mândresc azi. Acesta m-a sprijinit și a înțeles că dacă vrei să lași ceva în urma ta, ca primar, trebuie să îți dedici tot timpul, din păcate și cel liber, comunității care și-a pus toată încrederea în tine. Legătura greu de descris în cuvinte dintre mine și localnicii mei mă responsabilizează pe zi ce trece tot mai mult. Când am decis să candidez mi-am dat seama că nu voi putea rămâne indiferentă la problemele oamenilor din Grădina, la nevoile lor și la greutățile cu care se confruntă zilnic. Conștiința nu îmi permite să închid ochii în fața nedreptăților, a sărăciei și, mai ales, în fața celor care în loc să dezvolte comuna, vor să o prăduiască”.

„Dacă voiam să mă îmbogățesc, îmi continuam afacerile, departe de primărie”
Într-o declarație de presă, primarul demonta acuzele pe care adversarii politici i le aduceau, referitor la „bogățiile” acumulate de când e primar: „Principalele probleme cu care m-am confruntat, de când sunt primar, sunt cele legate de adversarii politici, lipsa banilor și criza economică din România, în raport cu nevoile locuitorilor comunei Grădina. Să încep cu adversarii politici. Aceștia nu au înțeles, până în prezent, că motivele pentru care mă aflu în Primăria Grădina, de orice natură, dar numai personale nu. Eu nu am venit în primărie ca să mă îmbogățesc. Dimpotrivă: dacă voiam să prosper în afaceri, mai mult decât am făcut-o înainte să ajung primar, atunci stăteam departe de administrația locală. Să fii angajat la Stat nu e o bucurie în România zilelor noastre. Eu și soțul meu avem afaceri și, Slavă Domnului, o situație materială bună, cu mult înainte să fiu aleasă primar. Eu am venit în primărie ca să înlătur fosta administrație, care a lăsat un cumplit dezastru în urma ei, și ca să le ofer locuitorilor din Grădina un trai mai bun și condiții de viață cât mai prielnice. Cât despre lipsa banilor, am încercat din răsputeri, în toiul crizei, să reabilitez instituțiile din comună, să dezvolt infrastructura și să demarez proiecte a căror materializare să fie în folosul tuturor categoriilor din localitatea Grădina”, declara Gabriela IACOBICI pentru presa constănțeană, în 2011.

Educație și formare

  • 2011 – 2015

Licențiată în Administrarea Afacerilor
Instituția: Universitatea Tomis Constanța

EXPERIENŢA PROFESIONALĂ

2008 – prezent: Primar – Primăria Comunei Grădina, localitatea Grădina, str. Victoriei, nr.39, Comuna Grădina, județul Constanța

2000 – 2008: Dezvoltarea unei afaceri de familie, având ca obiect de activitate cultivarea cerealelor și zootehnia

1984 – 1992: Contabil principal

Scrie-i primarului

    Sari la conținut